A barlangostest plasztikai műtéte

A beavatkozás orvosi megnevezése: Bulbocavernosus kacs plasztika

Miért történik a műtét
Az elvégzett vizsgálatok, valamint az Ön panaszai alapján kiderült, hogy egy sebészi beavatkozás elvégzése szükséges, amely segíti az Ön gyógyulását. A hímvesszőt a barlangostestek alkotják. Ezek duzzadása hozza létre a merevedést. A beavatkozásra barlangostest sérülése vagy fejlődési problémája miatt kialakult alaki rendellenesség miatt kerül sor.

Konzervatív kezelés, a beavatkozás elmaradásának lehetséges következményei
Amennyiben nem történik meg a beavatkozás a merevedés fizikai okokból vagy pszichésen nem jöhet létre vagy nem kellő mértékű, illetve nem jöhet létre a közösülés. Az eltérés akadályozhatja a nemi életet és ezálltal meddőséget okozhat.

Mi a teendő műtét előtt
Kezelőorvosa személyesen megbeszéli Önnel az okot, amely ezt a fajta beavatkozást szükségessé teszi, a beavatkozás lényegét. A beavatkozás során alkalmazott érzéstelenítési formától függően az orvosa utasítása szerinti időponttól ne fogyasszon ételt és italt. Amennyiben az orvosa gyógyszereket rendelt a beavatkozás előtt, azokat a meghatározott időpontban vegye be, illetve végezze el azokat a teendőket, melyeket előírtak az ön számára.

Hogyan történik a műtét
A beavatkozást általában gerincvelői vagy általános érzéstelenítésben, altatásban végzik. Plasztikai sebészeti mórszerekkel helyreállítják a barlangostestek szerkezetét.

Mi a teendő műtét után
A beavatkozás után a beavatkozás területén átmeneti kellemetlen érzés jelentkezhet. Fertőzések megelőzésére, fájdalom csökkentésére orvosi utasításra gyógyszeres kezelés alkalmazandó. A beavatkozás után az ajánlott időpontig kerülje a merevedést okozó helyzeteket. Kórházból történő távozásának időpontját elsősorban az határozza meg, milyen okból történt a beavatkozás, illetve, hogy sikeres volt-e. Kezelőorvosa mindenre kiterjedően tájékoztatja Önt a kezelés további lehetőségeiről.

Melyek a műtét veszélyei
Az orvostudomány mai állása szerint egy sebészi beavatkozás abszolút veszélytelenségét és a műtét teljes sikerét egyetlen orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozás általános veszélyei, mint pl.: fertőzések, utóvérzések ezen beavatkozás esetén is felléphetnek. A szövődmények kialakulásának esélyét nagyban befolyásolja, hogy milyen természetű az alap betegsége és milyen egyéb társuló betegségei vannak, pl.: magasvérnyomás, elhízás, cukorbetegség, stb. A szövődmények kialakulását nagyban meghatározza az Ön kora is. A szövődmények gyakorisága azonban az elvégzett műtétek számához viszonyítva csekély. Általában akkor fordulhatnak elő nagyobb számban, ha több társuló betegség is fennáll, illetve ha valamilyen okból kifolyólag a műtét ismétlésére van szükség. Előfordulhat, hogy a műtét után merevedési képtelenség alakul ki. A beavatkozás okozta sebek gyógyultával heg maradhat vissza.

Melyek a műtét előnyei
A beavatkozás előnye a megbetegedés hatékony, oki kezelése. Hátránya, hogy egyes esetekben tartós merevedési elégtelenség marad vissza és a ritkán jelentkező szövődmények igen súlyos állapotot eredményezhetnek (ld. előbb).
A programot és az adatbázist készítette:
Pharmasoft Bt. 2040 Budaörs Nyitra köz 2/2
Mobil: 06 30 9441 349 E-mail: info*pharmasoft.hu

Figyelem, az oldal elsősorban páciensek, betegek tájékoztatására készült! Az itt olvasható információk önmagukban nem alkalmasak diagnózis felállítására. A tünetek észlelésekor forduljon kezelőorvosához! A gyógyszerkészítmények alkalmazásának kockázatáról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az oldal szerkesztői a lehető legnagyobb gondossággal jártak el az oldalakon találhatók információk tekintetében. Ennek ellenére előfordulhatnak hibák, amelyeket lehetőség szerint javítunk. Ezzel együtt a szerzők és szerkesztők nem tekinthetők felelősnek és nem vállalnak garanciát arra, ha bármely az oldalakon található információból hiba vagy tévedés adódik.